licensepilot®logo

    Simplifying License Management™

 

Välkommen Våra tjänster Kontakt Juridisk info

©

 

English.jpg English

Hur vi kan hjälpa till

Vi är specialiserade på komplexa licensavtal för programvaror från bl.a. IBM®, Oracle®, Microsoft®, SAP®, CA®, Siemens®, Dassault®, PTC®, Adobe®, VMware® och hjälper våra uppdragsgivare vid licensrevisioner, leverantörsförhandlingar och viktiga inköpsprocesser.

Att omvandla inventeringsdata från befintliga datakällor och inventeringsverktyg till vad som verkligen utgör licenskrävande programvaror är en komplex och arbetskrävande process. Vi erbjuder erfarna resurser för att hantera Dina licenser och avtal, undvika onödiga kostnader och samtidigt uppfylla avtalsenliga krav på licensefterlevnad.

Licensavtal

Vi är bl a experter på att tillhandahålla utbildning i licensavtal ur ett juridiskt, kommersiellt och tekniskt perspektiv, samt att leda strategiska inköpsprocesser och leverantörsförhandlingar. Baserat på vår långa erfarenhet och breda kompetens kring licensavtal är vi även specialiserade på förberedelser och professionell assistans i anslutning till licensrevisioner.

Licenshantering

Vi erbjuder assistans vid inventering av köpta licenser och installerad programvara, inklusive avstämningsrapporter för ert licensinnehav. Vi lämnar konkreta och realistiska rekommendationer på lämpliga licensoptimeringar och serverkonsolideringar.

Vi kan dessutom erbjuda våra kunder assistans med alla licenshanteringsfrågor, inklusive Software Asset Management (SAM) konsulting och verktygsimplementation.

pdf Ladda ner vårt dokument Smartare licenshantering.

licensepilot® är ett registrerat varumärke som tillhör Frey licensepilot AB                                                                  Copyright © 2017, Frey licensepilot AB